6 продуктів, які покращують роботу мозку

Деякі напої та продукти харчування підсилюють роботу мозку. А значить, вони допоможуть захиститися від вікових проблем з пам’яттю.

Лосось. Ця жирна риба особливо багата довголанцюговими жирними кислотами Омега-3, які мають вирішальне значення для роботи мозку і здоров’я серця. Дефіцит цих кислот пов’язаний з втомою, поганою пам’яттю і перепадами настрою. Тунець і палтус також можуть забезпечити здорову дозу Омега-3.

Авокадо. Містить велику кількість мононенасичених жирних кислот, які допомагають захищати клітини мозку, які підтримують несучі інформацію нерви. Дослідження показали, що авокадо покращує кровопостачання і доставку кисню в мозок, зміцнюючи навички критичного мислення.

Листова зелень. Шпинат і різні види капусти багаті поживними речовинами, такими як фолієва кислота, залізо, кальцій і вітаміни E і K, які корисні для вашого мозку. Вживання листової зелені пов’язане з більш повільним віковим зниженням когнітивних функцій.

Чорниця. Висока концентрація антиоксидантів в чорниці допомагає збалансувати кількість вільних радикалів в організмі, щоб протидіяти окислювальному стресу. Оксидативний стрес може прискорити процес старіння мозку і порушити його роботу. Дослідження вчених Університету Тафтса показало, що чорниця здатна поліпшити пам’ять, а також запобігти втраті пам’яті.

Джерело glamour.kyiv.ua