Як запобігти «протіканню» ягід з пирога: поради винахідливих господинь

Начинки в пиріг завжди хочеться покласти якомога більше, але якщо її багато, вона може витікати.

Через ягоди, що протекли, апетитний рум’яний пиріг перетворюється на плоский неохайний млинець.

Подробиці

Що додають у пиріг досвідчені господині, щоб загустити ягоди та не дати їм витекти?

Крохмаль

Для загущення начинки та запобігання витіканню соку ідеально підходить крохмаль.

До півкілограма ягід додають 2 ложки крохмалю.

Ягоди з крохмалем перемішують, поки суміш не перетвориться на желе.

Можна довести суміш до кипіння, щоб крохмаль повністю розчинився.

Панірувальні сухарі

Панірувальні сухарі з підсмаженого білого хліба подрібнюють у блендері і додають цю крихту в ягідну суміш.

На склянку ягід беруть ложку сухарів. Ягоди повинні добре загуснути.

Манка

Добра для загущення ягід манка.

Одну ложку крупи кладуть у каструлю з ягодами і на середньому вогні варять суміш кілька хвилин.

Залишаємо ягоди на 20 хвилин, щоб манка набрякла.

Деякі господині загущають ягідну суміш вівсяними пластівцями, борошном або пектином.