Як приготувати соус «‎Балканез» — легший за майонез

Смачний соус, який легший та корисніший за майонез — справжня знахідка. Він легкий на смак та підходить до багатьох страв. Рецепт приготування читайте далі.

Інгредієнти

Вам потрібні наступні:

  • яєчні жовтки — 2 шт.;
  • гостра гірчиця — 1 ч.л.;
  • копчена паприка — 0,5 ч.л.;
  • сметана — 200 г;
  • лимонний сік — 2 ст.л.;
  • сіль.

Як приготувати

З трьох яєць потрібно 2 жовтки, але 1 з них має бути зварене в круту. Саме друге перетріть через сито. До нього додайте сирий жовток та гостру гірчицю. Перемішайте. Поступово додавайте сметану. Замість неї можна брати натуральний йогурт. Далі додайте лимонний сік, паприку та сіль.

Соус прекрасно доповнить страви з риби, птиці та овочів. Смачного!