Як приготувати сирники з молочною підливою, як у садочку: виходять пишними та ніжними

Сирники у солодкій молочній заливці напевно кожен із нас пробував у дитячому садочку. Їх смак ми запамятовуємо на все життя.

У садочку сирники завжди були пишними тому, що їх запікали у духовці, але страву з дитинства можна приготувати і на сковорідці.

Подробиці

Відмінна риса сирників як у дитячому садочку – це підлива з молочного соусу. В чому полягає секрет приготування цього соусу.

Складові:

  • Кисломолочний сир – 500 грамів.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 130 грамів.
  • Цукор – 3 ложки.
  • Ванільний цукор – 1 ложка.

Приготування

  1. Вінчиком збиваємо яйця з цукром та ванільним цукром.
  2. Виливаємо яєчну суміш у кисломолочний сир, додаємо борошно і розтираємо виделкою.
  3. Скочуємо тісто в ковбаску, а потім нарізаємо сирники завтовшки близько 2 сантиметрів.
  4. Кожен сирник необхідно обваляти в борошні з усіх боків.
  5. Обсмажуємо їх на великому вогні до золотистої скоринки, зменшуємо вогонь і смажимо ще 5 хвилин. Кришку не закриваємо.

Як приготувати молочну підливу?

Доводимо до кипіння 200 мл молока.

Окремо у чашці розводимо 2 ложки борошна у 3 ложках води.

Виливаємо борошняну суміш у кипляче молоко, всипаємо цукор і вінчиком збиваємо, доки вона не стане густою.

У охолоджену масу додаємо ложку сметани. Поливаємо гарячі сирники молочним соусом та подаємо до столу.