Як правильно та смачно приготувати овочі. Кухар із ресторану навчив

Запечені овочі – це ідеальна закуска для кожного пікніка і вечері, вони поєднуються з будь-якими іншими закусками і гарнірами. Але потрібно їх вміти правильно приготувати. Сьогодні розповім вам дуже вдалий рецепт. Хвалять усі!

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1/2 шт.
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Паприка – до смаку.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Рослинна олія – 100 мл.

Заправка:

  • Сік – 1/3 лимона.
  • Прованські трави – 1 ч.л.
  • Сушений часник – 1/2 ч.л.
  • Зелень – петрушка, кріп.

Приготування:

Баклажани та солодкий перець, кабачок ріжемо короткими брусочками. Кабачок краще вибирайте молодий, щоб не довелося відрізати м’якоть з великим насінням, яке буде жорстким і несмачним.

Деко застилаємо пергаментом і викладаємо овочі, солимо їх, перчимо, посипаємо паприкою та сумішшю перців, італійськими або прованськими травами.

Збризкуємо олією і запікаємо при 190 градусах близько 30 хвилин.

Змішуємо олію з лимонним соком, часником сухим або тертим на тертці, сіллю за смаком. У цей соус ви також можете додавати за смаком ароматні трави. Всипте багато різаної зелені та добре перемішайте.

Охолоджені, запечені овочі складаємо в ємність і заливаємо соусом, перемішуємо та накриваємо кришкою.

Відправляємо закуску в холодильник остуджуватись і наполягати на 30 – 60 хвилин.

Апетитна, ароматна та дуже смачна закуска, в якій маса корисних речовин.