Запечені овочі – це ідеальна закуска для кожного пікніка і вечері, вони поєднуються з будь-якими іншими закусками і гарнірами. Але потрібно їх вміти правильно приготувати. Сьогодні розповім вам дуже вдалий рецепт. Хвалять усі!
Інгредієнти:
- Кабачок – 1/2 шт.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Паприка – до смаку.
- Чорний мелений перець – за смаком.
- Рослинна олія – 100 мл.
Заправка:
- Сік – 1/3 лимона.
- Прованські трави – 1 ч.л.
- Сушений часник – 1/2 ч.л.
- Зелень – петрушка, кріп.
Приготування:
Баклажани та солодкий перець, кабачок ріжемо короткими брусочками. Кабачок краще вибирайте молодий, щоб не довелося відрізати м’якоть з великим насінням, яке буде жорстким і несмачним.
Деко застилаємо пергаментом і викладаємо овочі, солимо їх, перчимо, посипаємо паприкою та сумішшю перців, італійськими або прованськими травами.
Збризкуємо олією і запікаємо при 190 градусах близько 30 хвилин.
Змішуємо олію з лимонним соком, часником сухим або тертим на тертці, сіллю за смаком. У цей соус ви також можете додавати за смаком ароматні трави. Всипте багато різаної зелені та добре перемішайте.
Охолоджені, запечені овочі складаємо в ємність і заливаємо соусом, перемішуємо та накриваємо кришкою.
Відправляємо закуску в холодильник остуджуватись і наполягати на 30 – 60 хвилин.
Апетитна, ароматна та дуже смачна закуска, в якій маса корисних речовин.