Свекруха навчила. Домашній кетчуп із кабачків на зиму: густий, з яскравим смаком

Соус виходить просто ідеальним: густим, ароматним, з яскравим смаком кетчупу, він відмінно підходить до різних страв і його можна використовувати для піци.

Інгредієнти:

  • кабачки, 1 кг;
  • цибуля, 250 г;
  • вода, 100мл;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 5 ст.
  • паприка копчена, 1 ст.л;
  • гострий перець, 1 ч.л;
  • томатна паста, 200 г;
  • оцет 9%, 60 мл.

Приготування:

Найголовніше у цьому рецепті – це молоді кабачки та дуже якісна томатна паста, тому ретельно вибирайте інгредієнти.

Кабачки очищаємо від шкірки і разом із цибулею трем на тертці в окремий посуд. Цибулю можна просто пропустити через блендер.

Даємо стекти рідині з кабачків і навіть трішки вичавлюємо, щоб видалити якнайбільше соку.

Змішуємо овочі в каструлі, додаємо воду, сіль та цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння.

Зменшуємо вогонь і тушимо під кришкою близько 20 хвилин.

Забираємо кришку і тушимо 10 хвилин, не забуваючи перемішувати, т.к. рідина почне випаровуватись і маса може швидко пригоріти.

Додаємо всі спеції, томатну пасту та оцет, добре перемішуємо і після закипання маси, тушимо ще 10 хвилин.

Вимикаємо плиту та перебиваємо масу занурювальним блендером до стану пюре.

Розкладаємо соус у стерилізовані баночки і заливаємо зверху олією. Кришки закручуємо і залишаємо остигати.

Зберігаємо соус у підвалі або коморі.

Соус виходить з яскравим ароматом та смаком копченої паприки, якщо ви не любите такі нотки, тоді просто додавайте звичайну паприку та різні спеції на свій смак.