Просто найкращий! Готуємо по 100 банок. Рецепт кабачкової ікри на зиму

Це справді найкращий рецепт кабачкової ікри на зиму. Готувала я багато разів і за різними рецептами, але цей — просто бомба! Ну дуже смачна ікра виходить, їдять та люблять усі!

Інгредієнти:

  • Кабачки – 5 кг. (Зі шкіркою)
  • Морква – 1.7 кг.
  • Цибуля – 1.5 кг.
  • Олія – 600 мл.
  • Томатна паста – 5 ст. ложок.
  • Оцет 70% – 3 ст. ложки (не повні) ( приблизно 35 мл)
  • Сіль велика кам’яна (не йодована) – 130 гр.
  • Цукор – 250 гр.
  • Перець чорний за смаком.

Приготування:

Банки обов’язково вимийте та простерилізуйте. Я це роблю у мікрохвильовці

Кабачки обов’язково очистіть. Моркву також очистіть

Цибулю наріжте невеликими кубиками. Моркву наріжте дрібно.

Кабачки також наріжте невеликими кубиками.

Розігрійте казан чи глибоку сковороду. Налийте олію, добре нагрійте і відразу відправляйте смажитись моркву. Моркву обсмажуйте на великому вогні. Десь через 15 хвилин додайте цибулю.

Смажте 10 хвилин. Накрийте кришкою і зробіть вогонь поменше.

Моркву з цибулею тушкуйте до тих пір, поки цибуля не стане м’якою. Тепер додайте томатну пасту до цибулі та моркви та обсмажуйте ще 5-7 хвилин.

У великій каструлі, в якій робитимете ікру, на дно налийте олії і відправте туди відразу кабачки, нехай тушаться, поки ми займаємося з морквою і цибулею. За цей час кабачки періодично їх помішуйте. За час тушіння вони мають стати дуже м’якими, як пюре.

Тепер занурювальним блендером збийте моркву з цибулею та окремо кабачки. Прямо в каструлі ізбивайте.

Змішайте обидві маси. Додайте сіль, цукор, перець. Обов’язково спробуйте на свій смак.

Тепер тушимо ікру на вогні під закритою кришкою близько 30 хвилин. Обов’язково перемішуйте в процесі приготування.

Наприкінці додайте оцет. Можете спробувати, щоб відчувалася невелика кислинка. Після додавання оцту варіть ще 3 хвилини.

Гарячу ікру розкладіть по стерилізованих банках і одразу закатайте кришками.

Переверніть банки на кришки і укутайте, поки не охолонуть.

Зберігати можна у квартирі, лише у темному місці.