Це справді найкращий рецепт кабачкової ікри на зиму. Готувала я багато разів і за різними рецептами, але цей — просто бомба! Ну дуже смачна ікра виходить, їдять та люблять усі!
Інгредієнти:
- Кабачки – 5 кг. (Зі шкіркою)
- Морква – 1.7 кг.
- Цибуля – 1.5 кг.
- Олія – 600 мл.
- Томатна паста – 5 ст. ложок.
- Оцет 70% – 3 ст. ложки (не повні) ( приблизно 35 мл)
- Сіль велика кам’яна (не йодована) – 130 гр.
- Цукор – 250 гр.
- Перець чорний за смаком.
Приготування:
Банки обов’язково вимийте та простерилізуйте. Я це роблю у мікрохвильовці
Кабачки обов’язково очистіть. Моркву також очистіть
Цибулю наріжте невеликими кубиками. Моркву наріжте дрібно.
Кабачки також наріжте невеликими кубиками.
Розігрійте казан чи глибоку сковороду. Налийте олію, добре нагрійте і відразу відправляйте смажитись моркву. Моркву обсмажуйте на великому вогні. Десь через 15 хвилин додайте цибулю.
Смажте 10 хвилин. Накрийте кришкою і зробіть вогонь поменше.
Моркву з цибулею тушкуйте до тих пір, поки цибуля не стане м’якою. Тепер додайте томатну пасту до цибулі та моркви та обсмажуйте ще 5-7 хвилин.
У великій каструлі, в якій робитимете ікру, на дно налийте олії і відправте туди відразу кабачки, нехай тушаться, поки ми займаємося з морквою і цибулею. За цей час кабачки періодично їх помішуйте. За час тушіння вони мають стати дуже м’якими, як пюре.
Тепер занурювальним блендером збийте моркву з цибулею та окремо кабачки. Прямо в каструлі ізбивайте.
Змішайте обидві маси. Додайте сіль, цукор, перець. Обов’язково спробуйте на свій смак.
Тепер тушимо ікру на вогні під закритою кришкою близько 30 хвилин. Обов’язково перемішуйте в процесі приготування.
Наприкінці додайте оцет. Можете спробувати, щоб відчувалася невелика кислинка. Після додавання оцту варіть ще 3 хвилини.
Гарячу ікру розкладіть по стерилізованих банках і одразу закатайте кришками.
Переверніть банки на кришки і укутайте, поки не охолонуть.
Зберігати можна у квартирі, лише у темному місці.