Маю рецепт найвдалішого Спартака! Завжди виходить смачний і ніколи не буває казусів! Беріть мої секретики на замітку

Сьогодні рецепт найсмачнішого і найніжнішого Спартака! Крем роблю ну дуже ніжним, який просочується скрізь коржі. Ну просто тане у роті!

Інгредієнти:

Коржі:

  • Цукор 200 гр.
  • Какао 80 гр.
  • Молоко холодне 200 мл.
  • Мед 4 ст. л.
  • Вершкове масло 100 гр.
  • Сода 2 ч. л.
  • Яйця 2 шт.
  • Борошно 650 гр.

Крем:

  • Крохмаль 80 гр.
  • Цукор 400 гр.
  • Ванільний цукор 20 гр.
  • Молоко 1 л.
  • Яйця 2 шт.
  • Вершкове масло 400 гр.

Шоколадна глазур:

  • Цукор 100 гр.
  • Варена або розчинна кава 75 мл.
  • Вершкове масло 100 гр.
  • Какао 4 ст. л.
  • Горілка для блиску 1 ст. л. (по бажанню)

Приготування:

Крем:

Змішую крохмаль, ванільний цукор та цукор. Розбиваю в окремій мисці яйця виделкою, вливаю до них молоко 250 мл. Змішую сухі і мокрі інгредієнти і добре перемішую. Тоді доливаю ще 750 мл. молока і перемішую.

Ставлю крем варитись до загустіння. Накриваю в контакт харчовою плівкою та залишаю охолоджуватись.

Коржі:

Змішую борошно, какао, молоко і перемішую до однорідності. Тоді вливаю мед. Ставлю масу на водяну баню, тоді додаю вершкове масло, соду, збиті яйця, ретельно перемішую. Проварюю ще 6-7 хвилин і забираю з вогню.

Всипаю поступово просіяне борошно та перемішую ложкою. Залишаю в теплі на 5-7 хвилин.

Тоді замішую тісто руками. Ділю на 7 рівних частин, формую кульки.

Розкачую тісто на борошні до розміру форми (38 на 29см). Форму посипаю також борошном, викладаю тісто, проколюю виделкою. Випікаю коржі у розігрітій духовці при 180 градусів 4 хвилини. Коржі тоненькі, тому випікаються скоро. Випікаю таких 7 однакових коржів.

Крем:

Масло кімнатної температури збиваю міксером. Поступово додаю крем, який робила попередньо. Крем має вийти пишним.

Складаю торт. Змащую між кожним коржем кремом. Залишаю на 2 години при кімнатній температурі.

Поливаю шоколадною глазур’ю, ставлю на ніч в холодильник. Смачного!