Кабачки на зиму, як огірки. Хоч 50 банок закрию, всі відлетять

Ну дуже вони всім схожі на огірки, справді. От така от дивина. Ця заготовка виходить ароматною і має смак свіжих овочів.

Нею легко можна замінити мариновані огірочки.

Інгредієнти:

  • кабачки
  • морква
  • цибуля ріпчаста
  • кріп та петрушка
  • листя хрону
  • гострий перець за смаком
  • перець горошок 5 шт.
  • запашний перець по 3 шт.
  • гірчиця у зернах 1 ч.л у банку
  • часник по 2 зубки в банку
  • лавровий лист по 1 шт.
  • цукор на 1 л банку 1 ст.л із гіркою
  • сіль на 1 л банку 1 ст.л без гірки
  • оцет 9% 1 ст.л на 1 банку 1літр

Приготування:

Кабачки  моркву і цибулю ріжемо кружальцями. За бажанням, якщо є час, можна скористатися фігурною різкою та нарізати красиві форми овочів, які будуть гарно виглядати у банці та потім у тарілці.

Усю зелень промиваємо і розкладаємо по банкам разом із спеціями, зубчиками часнику.

Розкладаємо різані овочі та кабачки.

Заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо остигати на 15 хвилин.

Зливаємо воду і наливаємо свіжий окріп у банки і залишаємо на 10 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю, додаємо потрібну кількість солі та цукру, доводимо до кипіння.

У кожну банку вливаємо оцет і заливаємо маринадом, закручуємо кришками.

Перевертаємо банки та залишаємо їх остигати.

Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Салат виходить дуже смачним та ароматним, прекрасна закуска, яка підходить до м’ясних страв.