Ну дуже вони всім схожі на огірки, справді. От така от дивина. Ця заготовка виходить ароматною і має смак свіжих овочів.
Нею легко можна замінити мариновані огірочки.
Інгредієнти:
- кабачки
- морква
- цибуля ріпчаста
- кріп та петрушка
- листя хрону
- гострий перець за смаком
- перець горошок 5 шт.
- запашний перець по 3 шт.
- гірчиця у зернах 1 ч.л у банку
- часник по 2 зубки в банку
- лавровий лист по 1 шт.
- цукор на 1 л банку 1 ст.л із гіркою
- сіль на 1 л банку 1 ст.л без гірки
- оцет 9% 1 ст.л на 1 банку 1літр
Приготування:
Кабачки моркву і цибулю ріжемо кружальцями. За бажанням, якщо є час, можна скористатися фігурною різкою та нарізати красиві форми овочів, які будуть гарно виглядати у банці та потім у тарілці.
Усю зелень промиваємо і розкладаємо по банкам разом із спеціями, зубчиками часнику.
Розкладаємо різані овочі та кабачки.
Заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо остигати на 15 хвилин.
Зливаємо воду і наливаємо свіжий окріп у банки і залишаємо на 10 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю, додаємо потрібну кількість солі та цукру, доводимо до кипіння.
У кожну банку вливаємо оцет і заливаємо маринадом, закручуємо кришками.
Перевертаємо банки та залишаємо їх остигати.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Салат виходить дуже смачним та ароматним, прекрасна закуска, яка підходить до м’ясних страв.