Стрілки я не викидаю, а роблю різні корисні заготовки на зиму. Рецепт дуже простий і швидкий, з ним впорається кожен, а результат радуватиме вас всю зиму – смаком і ароматом, хто ще не робив – рекомендую!
Приготування:
Часникові стрілки потрібно промити, обсушити. Прибрати жорстку частину і насіннєву коробочку.
В мене вийшло 150 грам, я їх подрібнюю, ножем, щоб потім збити на блендері. Підготовлені стрілки переміщаю в блендер.
Пробиваю декількома етапами, так як блендер у мене маленький і слабкий, на цю кількість я використовую 120 грам олії і пробиваю знову блендером.
Так подрібнюю всі стрілки. Додаю спеції – 1 ч. л. солі, 1 ч. л. лимонної кислоти, чорний мелений перець 0,5 ч. л.
Все ще один раз пробиваю блендером. Для заморозки я використовую одноразові соусниці, мені більше так подобається, так як зручніше потім використовувати.